lørdag 9. oktober 2010

Flensburg

Tyskland, here we come!

Uffe, han radiografen i 50 åra som bor her litt nå og da, spurte om vi hadde noen planer torsdag 07.10, for han skulle til Flensburg og lurte på om vi skulle være med. Jeg fikk fri fra praksisen denne dagen for å være med, og Beate har ikke begynt i sin praksis enda, så hun kunne også. Vi skal til Flensburg, Tyskland! Dagen før måtte Uffe avlyse da det hadde skjedd noe hjemme så han måtte dra dit. Jeg og Beate hadde jo fri uansett, så vi tenkte at vi drar dit likevell. Bussen går nesten hver time, så dette går bra!... Tenkte vi iallefall...



Rent a car!
 Vi våknet kl. 10, og bussen dro kl. 10.50. Vi gikk ut å ventet på bussen. En buss kom og en buss dro. Det var ikke den. Vi begynte å mistenke at vi hadde klart å miste den, og vinker til en buss som stopper og opplyser oss om at Flensburgbussen hadde dratt. Da får vi ta neste, som går 11.50. Når klokken nærmer seg sykler vi ned til bussholdeplassen for å rekke bussen. Vi låser syklene og sneier hjørnet på bussstasjonen. Vi ser en buss som det står noe tysk reklame på, og tenker at "den er det". Vi går mot den, men jaggu(!), den begynner å kjøre. Vi snur på hæla og løper bak busstasjonen for å stoppe den der. Vi står febrilsk å vinker på veien, men bussjåføren rister på hodet og kjører forbi oss. Vi hiver oss på syklene og gjør gatene i Sønderborg utrygge for å prøve å rekke bussen fra en annen holdeplass. Vi innser etterhvert at vi aldri kommer til å rekke det. Svette og oppgitte tenker vi "Jaja, da tar vi kl 12.50 bussen da". Vi sjekker ut rutetabellen, og får oss en hyggelig overraskelse. Det går ingen buss til Flesnburg da.

Da bestemmer vi oss for å leie bil. Uten kart og kompass drar vi på tur!





Holm, handlegata i Flensburg
Tilfeldighetene råder da vi ser et skilt som det står "FL-centrum" på, og Beate sier; Kjør ned her, vi kan heller snu hvis det ikke FL står for Flensburg. Idet jeg svinger av, kommer vi til et skilt; "Flensburg". Sweet :) Vi følger bilstrømmen i sentrum, og prøver å finne et sted å parkere. Det første stedet vi finner var privat, så vi kjører ut på den veien vi var, og videre nedover. Et parkeringshus kommer tilsyne og vi svinger inn der. Vi kjører inn i en bilheis, og fraktes opp noen etasjer. I personheisen står det en dame som allerde har trykket på en knapp, så vi følgte bare henne. Når vi så går ut av heisen er vi midt i et kjøpesenter. Vi går ut av kjøpesenteret, og voila, MIDT I HANDLEGATA! :)


Liveunderholdning i Flensburgs handlegate

Når vi skulle spise, var det en pizza som hadde "tomatsaus, ost, salami og mild peperoni" på. Vi spurte om salami'n kunne byttes ut med champingong. Kelnern sa; Er dere sikre? "Ja" svarte vi. Og når vi får pizza'n så er det tomatsaus, ost og sopp på, og to jalapenoser som pynt på midten. Ikke akkurat fornøyd med det bytte(!).

St. Niklas, denne kirken var kjempestor, og det var vanskelig å få tatt et bilde av det hele. Syns Flensburg hadde mange flotte bygninger generelt :)

Jeg og Beate fikk sprengt ukens budsjett da vi leide bilen, men siden vi var igang, sprengte vi neste ukes budsjett også da vi shoppet i Flensburg. Men det var jo såå mye fint der! Og vi så mye på veien til bilen, så vi har bestemt oss for å dra tilbake dit. Må jo ha med meg noen julegaver hjem til Norge også :)

Selv om dagen ikke helt gikk som planlagt, fikk vi mye morro ut av dagen! Men neste gang vi skal til Flensburg, skal vi være ute i god tid til bussen...


Kys og knus
Tone

1 kommentar: